No end of problems since installing new firmware

This forum is for discussing the process of updating the firmware, Please feel free to ask questions about this here, as the process of updating can be a little tricky the first time you do it, and your questions and responses will help others in the future.
Post Reply
Britisa
Posts: 10
Joined: Sun Feb 02, 2020 4:08 pm

No end of problems since installing new firmware

Post by Britisa » Sat May 23, 2020 11:23 am

Hi, following up on my message about Fluid Synth in the Midi Section, I have tried to reinstall the firmware (several times) and now the configuration tool doesn't recognize the Warbl anymore.
I'm no IT wizard but when I read the lines of code I can see there are error messages everywhere...
I have sent you a few screen captures but I can't send them all in the same message so I'll post a second message with the rest of the code.
The Warbl does not work at all now, I am gutted :cry:
Attachments
Screenshot 2020-05-23 at 13.20.17.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.20.17.png (170.94 KiB) Viewed 244 times
Screenshot 2020-05-23 at 13.19.40.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.19.40.png (92.09 KiB) Viewed 244 times
Screenshot 2020-05-23 at 13.19.11.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.19.11.png (251.39 KiB) Viewed 244 times

Britisa
Posts: 10
Joined: Sun Feb 02, 2020 4:08 pm

Re: No end of problems since installing new firmware

Post by Britisa » Sat May 23, 2020 11:25 am

These are the other screenshots.
Attachments
Screenshot 2020-05-23 at 13.08.12.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.08.12.png (114.45 KiB) Viewed 243 times
Screenshot 2020-05-23 at 13.24.31.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.24.31.png (128.12 KiB) Viewed 243 times
Screenshot 2020-05-23 at 13.20.47.png
Screenshot 2020-05-23 at 13.20.47.png (192.44 KiB) Viewed 243 times

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 254
Joined: Tue Mar 26, 2019 5:17 pm
Contact:

Re: No end of problems since installing new firmware

Post by admin » Sat May 23, 2020 3:01 pm

I'm sorry to hear about these problems. I heard from someone else who had issues updating the firmware on a Mac, and it makes me wonder if there is some problem with QMK Toolbox for Mac. We'll get it figured out, or I'll send you a new device if necessary. Could you try installing the attached firmware called "Clear_EEPROM"? It will completely erase the settings from your device to make sure we're starting from scratch for a fresh installation. If that is successful, you can try installing the 1.8 version again.

If you're unable to get the installation process to work any more, QMK Toolbox may have done some damage to the device, and I'll send you a new one. If you have access to a Windows machine by any chance, it might be worth trying the installation process on that (first the Clear_EEPROM and then v1.8), as I am starting to suspect that this is a Mac issue.

Thanks, and sorry for the inconvenience!
Attachments
Clear_EEPROM.ino.hex
(10.5 KiB) Downloaded 4 times
Andrew Mowry
info@warbl.xyz

Britisa
Posts: 10
Joined: Sun Feb 02, 2020 4:08 pm

Re: No end of problems since installing new firmware

Post by Britisa » Sat May 23, 2020 7:03 pm

Thank you for the new firmware :) I think we have a WIndows laptop somewhere and I will try updating the firmware with QMK for Windows. Failing that, I will have another go with the Mac software.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 254
Joined: Tue Mar 26, 2019 5:17 pm
Contact:

Re: No end of problems since installing new firmware

Post by admin » Sun May 24, 2020 3:32 pm

Great, thanks. I've been investigating these errors more, and my hope is that using a PC will solve the problem. It sounds like sometimes other processes being run by a Mac can interfere with the upload process, causing errors like the ones that you're seeing.
Andrew Mowry
info@warbl.xyz

Post Reply